stirodur se dobi v različnih debelinah -
KLIK
za lepila za stirodur pa poglej
tukaj.
če bi se jst lotil izdelave airboxa (imel sem naman, ampak sem se potem odločil za predelavo serijskega airboxa, ki se je izkazala za enostavnejšo rešitev), bi naredil airbox iz dveh delov (takšen kot je un radeč na sliki, ki sem jo pripel par postov višje). iz stirodurja narediš obe polovici airboxa, ju oblečeš s folijo za živila in potem se lotiš izdelave. lahko nabaviš poliesterski kit ali pa posamezne komponente (liter smole je cca jurja, trdilec in pospeševalec pa po cca 350sit na flaško). na embalaži od smole imaš napisano koliko trdilca in pospeševalca moraš zmešati in v kakšnem vrstnem redu. vzameš en lonček s skalo (da boš vedel koliko smole si uporabil), količino trdilca pa vbrizgaš s injekcijo (samo količino si pa preračunaš glede na navodila). pazit moreš, ker imaš časa ene 10min, ker potem se poliester začne gelirat. če boš delal airbox s mato potem kalup najprej namažeš s enim slojem poliestra, gor položiš mato in "napojiš" s poliestrom (sam pazi, da ne boš preveč "zapacal"), če boš pa uporabu stekleno tkanino, potem pa le-to najprej položiš na ravno podlago (ki jo prej oviješ s folijo za živila) in tkanino namažeš in potem odstraniš odvečno smolo s valarčkom.. ..potem pa enostavno oblagaš kalup s navlaženo tkanino...
to je tko na hitr napisano...