Tukaj sem poskeniral en zanimiv test vzmeti iz revije Elaborare. Zadeva je v italijanscini, za prvo silo naj povem, da ANT pomeni spredaj (anteriore), POST pa zadaj (posteriore).
Vse ostalo je pomojem self-explainable

/jan
Crna crta je original feder. Rdeca crta je merjeni feder. Ce je paralelna, je avto samo nizji, obnasa se pa enako. Ce je ukrivljena navzgor, je feder progresiven.Malecky napisal/-a:Kaj naj bi iz tega se sklepali razen padca?
Je pomembna linearnost? To dobr al slab...
Zadeva je zelo preprosta. Golf GTI ima neprogresivne fedre. To lahko vidis iz grafa obtezenost (kg) / stisnjenost (cm). Tu ni nic sportnosti, edino malo trsi so od ostalih. Eibach je isti smorn, samo nizji so.Pugi napisal/-a:Ja, to vem, samo sej zmer ni dobr met progresivnega, je pa res, da se večina teh fedrov hvali prav z progresivnostjo - boj ga obtežiš, trši rata... Zanimivo je, da je praksa drugje.
Ampak Jan - fora je v tem,da so za testni avto vzeli GTIja, ki ima že serijsko precej športno naravnane fedre in razlike niso tok očitne. Bolj bi se razlika poznala, če bi dal za primerjavo Golfa 4 1.4 recimo... Tam bi ble zadeve drugačne... Vrjetno bi se krivulje križale vse po vrsti, ker je tam feder bol švoh.
Glede na test - H&R, moje mnenje - H&R. Pa tud večina nemških tunerjev (tud porsche racing ekipa), pa DTM prvenstvo zaupa HRju... Mislm pa da karkol kupeš ne morš falit, mogoče le če boš zadevo preplačal...Malecky napisal/-a:Heh, vse sem prav razumel...
Zdaj sem pa v dilemi, eibach ali H&R.