Pozdravljeni
Potreboval bi en nasvet glede vžigalnih svečk...
Trenutno sestavljam BMW-jev motor M50b25 turbo. Ker računam, da bom polnil cirka 1bar (odvisno od injektorjev) in da naj bi se moč dvignila na cirka 250-300km s seriskih 190km, me zanima ali lahko uporabim seriske svečke ali naj zmontiram kakšne boljše oz. hladnejše...
Trenutno sem vozil na predpisanih svečkah z oznako NGK BKR 6 EK.
Za naprej pa sem tudi gledal M3- jeve (321km) z oznako NGK PKR 7 A.
Torej lahko uporabim trenutne, ali naj raje kupim M3-jeve, oz. imate kakšen boljši predlog
glede svečk.
Hvala
LP Nejc
Svečke
Re: Svečke
Predlagam ti da si malo prebereš glede hladnejših/toplejših svečk oz. kakršnih koli razlik glede zvečk (dožina izolacije, kako globoko v cilinder pride svečka itd). Tudi za mojega so serijsko predpisane bkr6ek. Zdaj sem dal notri bkr7xx (nevem cele oznake-vem da so za porsche 996 3.6 turbo) pa je motor malenkost bolj miren pri pospeševanju. So pa definitivno dražje kot bkr6ek.
BKR7 ali kaj podobnega. Cene so okoli 3 eur po komadu, tako da ni skrbi, da bankrotiras na sveckah :-)
Ceprav na dveh turbotih 325i,ki sem jih delal in ki vozita na priblizno en bar, se kaj vozijo na BKR6.
Ceprav na dveh turbotih 325i,ki sem jih delal in ki vozita na priblizno en bar, se kaj vozijo na BKR6.
http://www.pro-tuning.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvala.
Bom letel pogledat za te BKR7....
LP Nejc
Bom letel pogledat za te BKR7....
LP Nejc
Med zmago in idiotom je samo milimeter preveč plina! ( Ralf Waldmann, nekdanji dirkač v 250GP )
Svečke od M3 imajo 12mm namesto 14mm kot pri večini avtomobilov.
/_/_/IIII*IIII\_\_\ ...............objects in mirror are loosing
To misliš navoj...
Aha, bo treba preverit, da nau šlo ki narobe.
Hvala
Aha, bo treba preverit, da nau šlo ki narobe.
Hvala

Med zmago in idiotom je samo milimeter preveč plina! ( Ralf Waldmann, nekdanji dirkač v 250GP )