No kot tudi sam sem se odločil, da se bom to zimo spustil v en mini turbo projekt, kot začetek v ta svet avtomobilizma. Gre se za 1.4 motor iz Cliota letnik do 95, ki premore celih 79 konjev

Okej preidimo, kaj mislim narediti. Prvo kot prvo kupit turbino, povsej verjetnosti, da rabljeno turbino, ki je bila obnovljena, ker je že to kar cenovno ugodno. Potem kolega ima na voljo injectorje, ki naj bi bili zmožni do 200 konjčkov, koliko je to vlko v mm ne vem. Potem pa še seveda en intercooler še dodatno zravn. In to bo praktično ta moj podvig. Kej drugega mislim, da mi ne bo treba menjat pri mašini, ker je ne mislim odpirat več kot 0,5-0,6 bara. Do teh zmogljivosti, bi še naj serijski deli zdržali. Potem pa še seveda menjava zavor, te si bom povsej verjetnosti sposodil kar od Cliota 1.8 16V, zadnjo premo pa povsej verjetnosti od Renault 5 GTT.
Če sem kaj zgrešil pri predelavi me prosim popravite, preden se lotim samega projekta. To bo za enkrat to. Če se spravim k projektu, vam obljubljam tudi slikovni material. Vse kar je še potrebno je malo financ. Ker trenutno sem študent in imam v prostem času malo preveč časa, sem se odločil, da se bom zamotil z enim takšnim mini turbo projektom.