distančniki...4x100/108 na 5x/114?
distančniki...4x100/108 na 5x/114?
recimo da spada sem zadeva..
se da naresti distancnik, da pasejo feltne 4x100/108 na avto z 5x114?
hvala
se da naresti distancnik, da pasejo feltne 4x100/108 na avto z 5x114?
hvala

Ni ravno isto,, ker so serijsko 4 vijaki enakomerno razporejeni, če pa ti od petih en manjka, pa skoraj polovica platišča ni privijačena.alanq4 napisal/-a:Mislim da ni treba sarkazma, če delaš distančnik iz 4x nekaj na 5x nekaj je najšibkejša točka itak na 4 vijakih in je potem isti k... a drži feltno 5 vijakov ali pa štirje.
Sej ma vaš forumaš tako narejeno na crx del sol.
Eddy, a to boš delal za dirkalnik, al za na cesto.Eddy napisal/-a:Alan moji bojo itak 40mm debeli, tako da okol tega ne bo panike. Rad bi pa stojne vijake imel ven iz distančnika da hitreje montiramo te gumce...
Če bo za dirkalnik, ti jih lahko probam zrisat v aCAD-u, če je pa za cetni avto se pa raje ne bi špilal.
Sebi sem naredil 7 cm za spredaj, in 9 cm za zadi, ampak sem imel vse na 5 šraufov.
Mal sem probaval, in se 40 mm da izvesti, vendar je potrebno narediti dva distančnika po 20 mm ki se enega za drugim privijači na pesto in dobi razpored vijakov 5x120. Najmanj kar bi se dalo je 30 mm distančnik narediti na ta način, ampak ga vseeno ne bi priporočal za vsakdanje avte, ker je to ipak narejeno po filingu brez izračunov.JohnyR napisal/-a:Eddy, a to boš delal za dirkalnik, al za na cesto.Eddy napisal/-a:Alan moji bojo itak 40mm debeli, tako da okol tega ne bo panike. Rad bi pa stojne vijake imel ven iz distančnika da hitreje montiramo te gumce...
Če bo za dirkalnik, ti jih lahko probam zrisat v aCAD-u, če je pa za cetni avto se pa raje ne bi špilal.
Sebi sem naredil 7 cm za spredaj, in 9 cm za zadi, ampak sem imel vse na 5 šraufov.
Eddy, javi če češ, ti bom zrisal in poslal.
Johny, ti si car
bom te kar zadolžil za risanje, bojo pa distance za mojo polonco ja... sicer to vseeno pomeni da mora stvar biti narejena u nulo, ker veš kakšne sile delujejo na kolo med drifti
Naredi pa 35mm, ker bo dovolj, sem ravno danes meril koliko ga bom poširil, in bo za moje felge 35 čez glavo dost.
Pa še nekaj: distančnik se privije na pesto, drugi distančnik pa v luknje poleg, potem so pa še ene luknje za vijake/stojne vijake? sem prav razumel?

Naredi pa 35mm, ker bo dovolj, sem ravno danes meril koliko ga bom poširil, in bo za moje felge 35 čez glavo dost.
Pa še nekaj: distančnik se privije na pesto, drugi distančnik pa v luknje poleg, potem so pa še ene luknje za vijake/stojne vijake? sem prav razumel?

Je tako.Eddy napisal/-a:Johny, ti si carbom te kar zadolžil za risanje, bojo pa distance za mojo polonco ja... sicer to vseeno pomeni da mora stvar biti narejena u nulo, ker veš kakšne sile delujejo na kolo med drifti
![]()
Prvi distančnik gre na pesto na luknje 4x100 (57 mm center). Ta distančnik ima dodatne 4 luknje, ki niso čisto pravilno razporejene.
Drugi distančnik se vijači v prvega v te nepravilno razporejene luknje. Ta drugi distančnik pa ima še stojne vijake ki gledajo ven iz njega in so v razmiku 5x120 (72,5 mm center).
Ti bom zrisal. Ti si boš pa našel mojstra ki ti jih bo hotel narediti za normalno ceno.
V pesto z luknjami ne moreš dat stojne vijake.mloncar napisal/-a:Mene pa neki zanima.. ..kje lahko kupim strojne vijake? Original pesto imam namen predelat na vijake, tako da bi dal vprešat vijake v pesto.
Pesta ki imajo stojne vijake nimajo navoje, ampak imajo luknje ki so narejene kot zobnik, v njih se pa preša vijake.
Edino kar lahko narediš je to, da snameš pesto všraufaš navojnice, ter jih na notranji strani privariš, da se ne obračajo.
-
- Uradni fotograf kluba ZUP racing
- Kraj: Celje
- Kontakt:
lahko pa povrtam luknje na pestu, vprešam strojne vijake in jih za vsak slučaj še zašvasamJohnyR napisal/-a:V pesto z luknjami ne moreš dat stojne vijake.mloncar napisal/-a:Mene pa neki zanima.. ..kje lahko kupim strojne vijake? Original pesto imam namen predelat na vijake, tako da bi dal vprešat vijake v pesto.
Pesta ki imajo stojne vijake nimajo navoje, ampak imajo luknje ki so narejene kot zobnik, v njih se pa preša vijake.
Edino kar lahko narediš je to, da snameš pesto všraufaš navojnice, ter jih na notranji strani privariš, da se ne obračajo.

Dizel za ogrevanje,
Plin za kuhanje,
Bencin za avtomobile :-)
Plin za kuhanje,
Bencin za avtomobile :-)