](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Regulator pritiska + upgrade 1.8 T
- fitipalDDi
- Pawa user
- Kraj: Ljubljana
prodaš ven iz SLO 

Bad things happen to good people all the time for no reason!
Žejni svežih informacij?
Adijo Slovenija
Gostovanje strani
Žejni svežih informacij?
Adijo Slovenija
Gostovanje strani
V 1.8T in "sorodne" motorje se da Mobil1 5W50. Eno od redkih olj, ki je prava PAO sintetika. Sem ga imel v 1.8T in ga imam v 2.7T. Ne dam drugega noter, pa cena sploh ne igra nobene vlogered_mamba napisal/-a:res je, posledično se zaradi višje temparature olja naredijo obloge olja, ki se "zapečejo" na notranje dele.
Pa baje da je edino pravo olje za te motorje aral supertronik. Tud sam ga uporabljam, ker bi naj bil razvit posebaj za 1.8T motor.

/jan
jaz uporabljam Aral super tronic 0W 40
pri naslednji menjavi dam pa malo gostejše notri 5W 50, tudi od arala.
da zmanjšam porabo olja, čeprav sem zadnji zmeril da mi komaj na 4000km 1L olja pije. Kar je za ta motor pri kmalu 200kkm kar OK
pri naslednji menjavi dam pa malo gostejše notri 5W 50, tudi od arala.
da zmanjšam porabo olja, čeprav sem zadnji zmeril da mi komaj na 4000km 1L olja pije. Kar je za ta motor pri kmalu 200kkm kar OK
Žejni svežih informacij?
Adijo Slovenija
Gostovanje strani
Žejni svežih informacij?
Adijo Slovenija
Gostovanje strani
ja zdej ne vem komu verjet, jan ti prisegaš na mobil1, sašo iz audi foruma pa vsem trobi Aral super tronic.2.7TT napisal/-a:V 1.8T in "sorodne" motorje se da Mobil1 5W50. Eno od redkih olj, ki je prava PAO sintetika. Sem ga imel v 1.8T in ga imam v 2.7T. Ne dam drugega noter, pa cena sploh ne igra nobene vlogered_mamba napisal/-a:res je, posledično se zaradi višje temparature olja naredijo obloge olja, ki se "zapečejo" na notranje dele.
Pa baje da je edino pravo olje za te motorje aral supertronik. Tud sam ga uporabljam, ker bi naj bil razvit posebaj za 1.8T motor.
/jan
V resnici je pa verjetno vseeno samo da je olje sintetika in da so oljne poti proste

Žejni svežih informacij?
Adijo Slovenija
Gostovanje strani
Žejni svežih informacij?
Adijo Slovenija
Gostovanje strani
Ubistvu je fora v sestavi. Nekatera olja so mineralna pa vseeno piše da so sintetična. Angleži prisegajo na Motul in pa Silkolene (fuchs).
Še boljša kot PAO so olja na osnovi Estrov (Motul, Silkolene). Mobil naj bi bil samo na osnovi PAO. Fora je v tem da olja na osnovi Estrov bipolarna, kar pomeni da se vežejo na kovino.
Še boljša kot PAO so olja na osnovi Estrov (Motul, Silkolene). Mobil naj bi bil samo na osnovi PAO. Fora je v tem da olja na osnovi Estrov bipolarna, kar pomeni da se vežejo na kovino.
Po zelji. Mi ponavadi nabavljamo v vecjih kolicinah to olje skupaj z uporabnikom blue_gti, on pa to lifra naprej rdecemu RS2-ju, pa rumenemu seat Leonu, eni hudi Ibizi in ostalim nateranim pacientomred_mamba napisal/-a: ja zdej ne vem komu verjet, jan ti prisegaš na mobil1, sašo iz audi foruma pa vsem trobi Aral super tronic.
V resnici je pa verjetno vseeno samo da je olje sintetika in da so oljne poti proste

/jan
km tocn si zmontiro t komad za stevcek?lahko prlimas sliko prosim?fitipalDDi napisal/-a:evo .. test2.7TT napisal/-a: Najprej si pa stevec tlaka zmontiraj, to ti je osnova.
/jan
- Podtklak v leru je -0,8 bara
- turbina nafila max 0,5 bara ali pa keri procent manj
- ko vlečeš pri polni obremenitvi, pade turbina na 0,4 bara - nekje spušča nekaj
Vsi so vedeli da je to nemogoče.Potem pa je prišel nekdo,ki tega ni vedel in uspelo mu je!
- fitipalDDi
- Pawa user
- fitipalDDi
- Pawa user
- fitipalDDi
- Pawa user