MAX HP & MIN dB ?
-
- Pawa user
MAX HP & MIN dB ?
Kakšen mora bit izpušni sistem, da je serijsko tih ali še tišji pa da pusti mašini dihat za kar največjo moč?
po mojem mnenju ta kombinacija praktično ni izvedljiva
moraš pač naredit en kompromis med obema faktorjema.
drugače pa itak se največ pridobi z pravim kolektorjem in potem do zadnjega lonca čimbolj prepustna cev, lonec pa daš pač malo tišji (samo ne preveč zaprt ane). In imaš srednje glasen izpuh z precejšno prepustnostjo...

moraš pač naredit en kompromis med obema faktorjema.
drugače pa itak se največ pridobi z pravim kolektorjem in potem do zadnjega lonca čimbolj prepustna cev, lonec pa daš pač malo tišji (samo ne preveč zaprt ane). In imaš srednje glasen izpuh z precejšno prepustnostjo...
-
- Pawa user
- Kraj: Domžale->Vir
- Kontakt:
Ja, to je najboljsa resitev, pa cimdaljsi lonec in cimdebelejsi ovoj volne pomaga k dusitvi zvoka, medtem ko plini se vedno dokaj neovirano potujejo cez lonec.Charger napisal/-a:Naluknjana cev , okoli pa volna ki vpija zvok.
Drugac je pa najbolj dusilec turbina, da velik konjev pa pobere dosti zvoka

-
- Pawa user
jst priporočam mojstra iz savinjske, nardi iz rostfraja in u nulo, ma po novem tud mašino za vzdožno varjenje tak da tud lonec dolžine 100 cm ni problem če ga kdo želi.
http://www.fabi-power.com/
http://www.fabi-power.com/
Meni je delal izpuh ta mojster iz Vrhnike, gospod Caserman, meni je naredil tkole:
-Za kolektorjem de-cat cev na prirobnice
-sredinski lonec fi55 popolnoma odprt
-komplet cevi fi55 z samo 2ema krivinama
-zadnji lonec powerfull popolnoma odprt
Zvoka ni skor nic, edino v visjih obratih se slisi da zadaj piha na polno ven...
Mene je prislo to vseskupaj pri njemu nekih 100€ plus lonec je bil 70€...
-Za kolektorjem de-cat cev na prirobnice
-sredinski lonec fi55 popolnoma odprt
-komplet cevi fi55 z samo 2ema krivinama
-zadnji lonec powerfull popolnoma odprt
Zvoka ni skor nic, edino v visjih obratih se slisi da zadaj piha na polno ven...
Mene je prislo to vseskupaj pri njemu nekih 100€ plus lonec je bil 70€...
- Pugi
- N2O addiction team founder
- Kraj: Turbolandija
- Kontakt:
Js mam od kolektorja fi60 in točn tak lonc k ga opisujete - fi60 premera, perforirana cev in dva predelka s keramično volno.
Zadnji lonc še nism dal gor, bo pa točn tak kot prvi. Trenutno mam čist odprtga in je zvok kr močn na cajte.
Zadnji lonc še nism dal gor, bo pa točn tak kot prvi. Trenutno mam čist odprtga in je zvok kr močn na cajte.
1 hors v gobec pa 300 pod haubo, pa maš rešen. Večje, k sta obe številke, bolj maš rešen.
Milanche - predvidevam da ne gre za rostfrei (itak nisem imel namena); zanimiva cena; z lonec mam (entry level DeŠito,... zvok mi je všeč, fajn piha,... in ga ne bi rad menjal). Zanimiva cena; se ti oglasim za kontakt, ko bo aktualno.
Upam da mojster prenaša "gledalce" - rad bi bil zraven,...
---edit 2:
je kak "optimum" za N/A motorje; kubatura 2.2,... 55, 60mm? al se naj ravnam po izpušnem kolektorju?
Upam da mojster prenaša "gledalce" - rad bi bil zraven,...
---edit 2:
je kak "optimum" za N/A motorje; kubatura 2.2,... 55, 60mm? al se naj ravnam po izpušnem kolektorju?
Ej22->EJ251
-
- Pawa user
Ma kr dost loncev na zalogi, kolkor vem so vsi ogrogli popolnoma odprti z razlicnimi fi-ji, je se celo zazeljeno da si zraven, ker te vedno vprasa, a to bi tko, prides pokazes kje pa kako, nardi, te spet kaj prasa, a je to tko vredu al bi kako drugace, uglavnem jaz sem bil prezadovoljen, in bom vse dvoje kolege napotil k njemu... Naredi ti vse kar si zelis za cist normalno ceno, je pa zazeljeno da prineses kaksne prirobnice, ce zelis met deljeno vse, ker jih on nima ponavadi...
-
- Pawa user
-
- Pawa user
to je tista stvar ki pride na koncu vsake cevi, če ju hočeš z šraufi združit recimo..
če si eno slikco sposodim..
http://belidirkac.moj-album.com/album/5 ... os=6062258
če si eno slikco sposodim..
http://belidirkac.moj-album.com/album/5 ... os=6062258