TypeKoshiR napisal/-a:Dej pejd kolektor narest pa bos vedu o cem mi govorimo, sem jest tud ze svasu ravne stvari in ni blo krize sem kar svasu, res da sele na konc izdelka tko k je treba jebi ga se ucimo...ampak pr kolektorju je tolk enih stvari k je treba bit pozorn, tko da prvo ga nared pol bomo pa naprej debatiral in ce ti ga bo ratal narest
tko k mora bit v manj kot enem tednu pol bos res na nivoju !
LP
P.S.: najbolj o mi taki ko nekaj govorijo a se probal niso...in ze vejo vse cake in taktike kako narest...to mi ni ql sploh

exactly,that´s the point
well...ograja ni nič posebnega,tak zvar ti danes z dobrim aparatom in mirno roko naredi vsak,k se gre par uric igrat na TIG aparat(mislim newbie)...čisto nekej druzga pa je var od kolektorja,kjer so cevi zavite itd,tko da je za povrh vsega še težko na veliko krajeh sploh zraven pridet...pa ni mi korito od rož padlo na glavo,ampak kolektor trpi vibracije in udarce v bistvu non stop-v celem času delovanja...tam pa mora bit zvarjeno vse skupaj zelo na nivoju ter prebito skozi in skozi in če je le mogoče (oz. v bistvu nujno) še iz zadnje strani ščiteno z argonom...
aja...ko si povedal,kako je potreba zavarit cev,da se ne zvije,si samo( meni sigurno,za druge pa nevem) dokazal,da sam še nisi varil nit ograje,ker potem bi že mogu vedet,da je potrebno cevi zapikat in potem točno vedet,kje potegnit var in v katero smer,da se stvar ne zvije,da jo ne vrže u šrauf itd...vem,ker sem že kar nekaj okvirjev za jaške,okna itd naredil...
drugač pa-HEMY-

FOUŠ SEM TI
res svaka ti čast za izdelek...