Zanima me cimvec o tem avtu, kaksen ma tuning potencial,
lega na cesti, menjalnik, kaksni so bli obcutki na testni voznji,
kaj kazejo testi in še in še
cc 206 napisal/-a:Zanima me cimvec o tem avtu, kaksen ma tuning potencial,
lega na cesti, menjalnik, kaksni so bli obcutki na testni voznji,
kaj kazejo testi in še in še
Lega na cesti je odlicna. V ZDA kjer RX-8 vozi v cestnem prvenstu je ze drugo leto zapored osvojila prvo mesto. Razne Honde, BMWji itd nimajo sans. Letos so noter zmontirali 3 rotor zverino od motorja in so ze takoj na zacetku sezone v drugem mocnejsem prvenstvu na drugem mestu, proti raznim Porschejem GT3 in M3 GTR.
Tuning moznosti je kolikor hoces odkar so resili tezavo s obvladovanjem elektronike, ki upravlja z motorjem. S turbino se dobi brez prevec truda 350 do 400KM. Lahko tudi vec. Avto ima 1350kg in s samo 300KM je hitrejsi kot recimo M3 ki ima 200kg vec. S 400KM pa niti M5 (500KM) nima kaj praskat zraven. Sama predelava stane toliko kot predelava kaksnega drugega avta na turbino.
Dokler se ne bos sam peljal z avtom se bos tezko odlocil. Par novih in rabljenih se najde tudi pri trgovcih z novimi in rabljenimi avti. Zmeni se za testno voznjo. Seveda mocnejsega modela.
ITAL-JET napisal/-a:Mazda RX-8 vse lepo in prav, kolega ki ima v lasti tak avto mi je reku da je poraba pri normalni vožnji 12-15l pri tiščanju pa poraba preseže 20l .
Poisci kaksen drug avto s 230KM koliko porabi v podobnih pogojih. Recimo da porabi 3 litre manj. Pri 20.000km letno je to 150.000 SIT razlike letno v porabi goriva. Pri avtu, ki stane nov 9milijonov SIT. S takim avtom izgubis letno 1 milijon (pravzaprav vec) samo zaradi izgube vrednosti. Vsak avto s tako mocnim motorjem hitro izgublja na vrednosti.
In potem je 150.000 SIT doplacila letno za gorivo problem?
Kdor kupi tak nov avto lahko daje letno na stran vsaj 2milijona samo za nakup avtomobila. Takih avtov se ne kupuje na 10 letne kredite tako kot Cliote. Strosek za gorivo je nepomemben znesek v preimerjavi z ostalimi stroski.
ITAL-JET napisal/-a:Mazda RX-8 vse lepo in prav, kolega ki ima v lasti tak avto mi je reku da je poraba pri normalni vožnji 12-15l pri tiščanju pa poraba preseže 20l .
Poisci kaksen drug avto s 230KM koliko porabi v podobnih pogojih. Recimo da porabi 3 litre manj. Pri 20.000km letno je to 150.000 SIT razlike letno v porabi goriva. Pri avtu, ki stane nov 9milijonov SIT. S takim avtom izgubis letno 1 milijon (pravzaprav vec) samo zaradi izgube vrednosti. Vsak avto s tako mocnim motorjem hitro izgublja na vrednosti.
In potem je 150.000 SIT doplacila letno za gorivo problem?
Kdor kupi tak nov avto lahko daje letno na stran vsaj 2milijona samo za nakup avtomobila. Takih avtov se ne kupuje na 10 letne kredite tako kot Cliote. Strosek za gorivo je nepomemben znesek v preimerjavi z ostalimi stroski.
Dobr si napisu ni kej , kaj pa poraba olja pri tem avtu???
Je pa spet poglavje zase.
Nč nimam proti temu avtu samo poraba je nenormalna.
Pa to ne morš vrjet koji k poraba bemomast. Ej jes mam pof* P307 pa me poraba ne zanima kej dosti, važn da je pod 20. Zdle bom z veseljem zamenjal dizo pri nitroju da mi bo še več bencina not šopal.
Kolk pa mislite da en _Banditov_ kamaro pije? Al pa od Kamikaze? Pri temu avtu je poraba tazadn faktor k je važn. Avto sam je men res bomba, edin motor ma mal podhranjen, kar pa se seveda popravi. Sj ostalo sm pa že na msnju povedal
1 hors v gobec pa 300 pod haubo, pa maš rešen. Večje, k sta obe številke, bolj maš rešen.