Zdravo
Za začetek bi pohvalil vse, katerim se včeraj ni zahvalilo. Torej zahvala vsem ostalim organizatorjem, ki so/smo se DEJANSKO nagarali do neomoglosti. Zahvala vsem članom (in nekaj nečlanom) kluba, ki so pomagali, da je bilo vse tako kot je bilo in garali od petkovega dopoldneva do večera in celotno soboto od šeste ure do noči, zahvala vsem redarjem, ki so priskočili na pomoč, zahvala športnim funkcionarjem, seveda pohvale tudi vsem voznikom (sploh začetnikom za pogum) in vsem ostalim, ki sem jih trenutno pozabil.
Prireditev je bolj ali manj uspela. Večina jih je zadovoljnih nekaj pa jih/nas meni, da bi lahko bilo bolje.
Obiskovalcev je bilo rahlo nad pričakovanji, sploh gledalcev. Zato je prišlo do rahlo do pretežne zmede na parkiriščih za gledalce in tekmovalce (boksi). Z veliko truda in napora nam je uspelo razporediti vozila v boksih, vozila gledalcev pa so nam povzročala malo več preglavic, saj je bilo namenjeno "parkirišče" rahlo nezaželjeno ampak žal nismo dobili soglasij za ostale površine v okolici. Problematična so bila v bistvu samo nižja vozila, katera so se v večini preusmerjala (kolikor sem lahko osebno pomagal) drugam.
Za zamudo s pričetkom tekmovanja (tekmovanje se ni smelo začeti brez njih) je krivo PGD Šempeter, ki nas ni obvestilo, da kljub dogovoru ne bodo prišli, zato smo po dobri uri (predvidevali smo da gre za zamudo) priklicali PGD Andraž, ki so prišli nemudoma.
Za (po besedah nekaterih, ki so me ustavljali) zamudo tehničnih pregledov mislim, da nismo krivi mi, ker je to delo opravljal tehnični komisar od AŠ2005, prav tako je njegova naloga, da avtomobili ustrezajo kriterijom.
Kar nekaj prahu je dvignil črni Clio dCi, ki je bil prijavljen v diviziji 1, to smo opazili in bili tudi opozorjeni, zato smo ga prestavili v divizijo 2, vseeno pa je obdžal štartno številko, ki mu je bila dodeljena ob prijavi. Kje se je potem zalomilo ne vem, verjetno je prišlo do napake pri časomerilski ekipi, zaradi tega je kasneje bil uvrščen na 3. mestu v 1. diviziji.
Veliko prahu so dvignili tudi nekateri ostali avtomobili. Z A3Turbo4Life se popolnoma strinjam. Koliko avtov je DEJANSKO ustrezalo diviziji v kateri so vozili ne vem, dejstvo je da jih kar nekaj ni ustrezalo. Za to so v prvi vrsti krivi lastniki avtomobilov oz. vozniki le teh, ter kot omenjeno tehnični komisar iz AŠja. Osebno pa menim, da je zelo težko do pretežno nemogoče tehničnem komisarju preveriti vse stvari, zato obstaja na koncu možnost protesta, zato parc ferme. Vem, da je bil kdo zelo jezen, saj je zato zgubil stopničke, ampak ne vem zakaj so jih poslušali naši klubski ŠFji, če je na koncu možen protest. Verjamem, da jih večina ne želi vložit protest, da ne bi padale zamere, ampak mi vseeno nismo krivi in nam za to ni treba zamerit.
Ne glede na vse sem bil zelo zadovoljen, saj se je prireditve udeležilo kar nekaj sploh novih voznikov, nekateri res s čisto serijskimi avtomobili, zadovoljen pa sem tudi s številom obiskovalcev, katerih skoraj celoten delež se je v celotnem dnevu zamenjal 3 krat (po vsaki vožnji). Vseh ljudi na prireditvi (vključno s tekmovalci, redarji, organizatorji, in dejstvom da so se obiskovalci redno menjali) je bilo ogromno, če ima kdo kaj več predstave kot jaz glede števila lahko pove njegovo oceno (po nekaterih ocenah baje cca. 400 ljudi na enkrat). Tisti, ki so bili pametni so bili za trakom na levi ali desni strani, nekateri pa so se hladili v senci dreves na drugi strani.
Za vse, ki jih zanimajo uradni rezultati bi naj bili objavljeni jutri na naši strani (
www.amd-sempeter.si ).
Graje in pohvale seveda dobrodošle.
LP, Primož