V6 in V8 motorji
V6 in V8 motorji
Dajte napisat kateri modeli osebnih avtomobilov imajo vgrajene V6 ali V8 bencinske motorje.
Re: V6 in V8 motorji
Jst bi pa še eno vprašanje zraven. Ali ima kdo mogoče mere teh motorjev. Predvsem me zanima V6, pa kok je recimo daljša 3.0 V6 od inline 4 cilinderske 1.6 mašine. Bi probal spravit eno V6 mašino v ferozo - placa je dost, sam me zanima katera V6 mašina je bolj majhna, da bi se jo lepo dal not v avto spravit.eXtreme napisal/-a:Dajte napisat kateri modeli osebnih avtomobilov imajo vgrajene V6 ali V8 bencinske motorje.
Aja nebivedu ponavad so V6 motorji od navadnega inline 4aka daljsi priblizno 10cm ovisno od tega pac kako ma narejene jermene pa to. Sj ves da vec kt jih ma dalsi je, drugace pa ni bistvene razlike ker se bati pokrivajo za 30 do 40% tko da je skupna dolzina motorja mogoce 20 do 40% vecja od navadnga mlincka
drugo so pa bmwjevi sestaki ki so inline in se nabere cm ohoho 
Dobra V masina v evropi je audijev V6 2.8
pol pezojev 3.0v6 pa itk oplov 2.5 V6
pa se bi lahko nasteval ker so razlicice samo navite razlicice teh motorjev as bigger pistons daljsi hod batov.... 

Dobra V masina v evropi je audijev V6 2.8

Some of you may have been born wild, but i was born to f uck in style

Evo jst mam na vsaki strani(mašina je na sredi motornega prostora) še vsaj 20cm placa, tko da resno razmišljam o kaki V6 mašini. Širina me ne baše, važna je dolžina. In pa važwn je še en detajl - mora bit frgazer mašina in imet mora pumpo za bencin na bloku motorja - pumpa mora bit na membrano.eXtreme napisal/-a:Ja, V6 skor ne bi smel bit daljsi, je pa sirsi![]()
Am, se kak V6, V8 iz osebnih avtomobilov?
Re: V6 in V8 motorji
Kaj konkretno pa te zanima?eXtreme napisal/-a:Dajte napisat kateri modeli osebnih avtomobilov imajo vgrajene V6 ali V8 bencinske motorje.
Recimo zanimiv je 2.9i Ford Cosworth motor, ki je V6 24V in ima čez 200 PS.
Če iščeš osmaka, mam jest doma enga 5.0 za prodat, če iščeš večjega mi povej, majši bi bil pa mogoče zanimiv Roverjev V8 3.5 .
No dons sm su na eno testno voznjo audijevega 6staka
matr to trga asfalt
pa se quattro je
v glavnm zvok je ubitacan navor pa tut 
PozerQ mas kake informacije kako se stela uzig pri audijevem V6 2.8 motorju. Ker na autodati mi fukne vn samo oznako na glavni gredi. Ni pa na odmicnih nc kokr sm vidu tko da me mal muc to ker ga bom najbrz jutr rastavu ceuga

PozerQ mas kake informacije kako se stela uzig pri audijevem V6 2.8 motorju. Ker na autodati mi fukne vn samo oznako na glavni gredi. Ni pa na odmicnih nc kokr sm vidu tko da me mal muc to ker ga bom najbrz jutr rastavu ceuga

Some of you may have been born wild, but i was born to f uck in style

Zame je razlika v tem, da membranska ne rabi elektrike, torej je manjša_BANDIT_ napisal/-a:V6 je ponavadi krajši od R4, ker je dolg samo 3 cilindre.
Nebivedu, kwa ma pa veze zdej membranska al pa elekro pumpa?
Vsi vergaser motorji majo ponavadi membranske pumpe.
verjetnost da bo kej narobe, če voziš po vodi in blatu. pa ni treba pazit na kable pod avtom, če voziš po kakem grmovju.
Pa zato ker sem pripadnik mehanskih zadev v avtu. Poleg tega pa membransko znam sam popedenat in zmontirat, zamenjat, če crkne jo lahko sam popravim, ko pa elektro črpalka crkne pa lahko samo še zamenjaš(kupuješ novo).
-
- Dragster
- Kraj: Kranj Mavčiče
-
- Dr.Sinter
Ko bo dnar za nov projekt grem sigurno tole spedenat:mihakrapez napisal/-a:Vzemi fordov 2.3-2.8 V6 vsi bloki so isti
Je na fergazer, membransko črpalko pa še mere so zelo majhne.
Bandit jih ima ene par doma pa bi jih pomoje dal za male pare

Zanimivost k sm jo opazu:
Bentley speed 2003:

Audi V8 Turbo FSI: