Kaj menite o povecanju prostornine motorja iz 1.8 na 2.0,
z menjavo batov, ojnic, gredi ??????
Lp
Povečanje prostornine motorja
cc206 ma v mislih verjetno stroker predelavo motorja. Se pravi, da vgradiš glavno gred, ki ima večji hod, potem rabiš daljše ojnice in krajše - prilagojene bate, da ti jih na zabije v glavo. S to predelavo ohraniš originalno vrtino in povečaš hod, zaradi česa se ti dvigne prostornina, poveča navor motorja ter zniža max RPM motorja.
Zaradi tega je potem treba rezkanje bloka spodaj, da se glavna gred sploh lahko zavrti.
Tako nekako imam narejeno jaz v moji motorki
Zaradi tega je potem treba rezkanje bloka spodaj, da se glavna gred sploh lahko zavrti.

-
- Biceps Tuner
- Kraj: Sk.Loka
- Kontakt:
tocno to sem hoto povedat, ker me zanima, predelava 1.8 T na 2.0 T_BANDIT_ napisal/-a:cc206 ma v mislih verjetno stroker predelavo motorja. Se pravi, da vgradiš glavno gred, ki ima večji hod, potem rabiš daljše ojnice in krajše - prilagojene bate, da ti jih na zabije v glavo. S to predelavo ohraniš originalno vrtino in povečaš hod, zaradi česa se ti dvigne prostornina, poveča navor motorja ter zniža max RPM motorja.