Nekaj podatkov o klubu

Nekaj besed na kratko o našem klubu
Odgovori
Uporabniški avatar
_BANDIT_
ZUP racing
Prispevkov: 1047
Pridružen: 07 Okt 2004, 10:09

Nekaj podatkov o klubu

Odgovor Napisal/-a _BANDIT_ »

Avto moto klub ZUP racing iz Kranja je majhen družinski klub, ki se ukvarja z v svetu zelo razširjeno športno tekmovalno zvrstjo DRAG RACINGom.

Drag racing je tekmovanje v pospeševanju na določeno razdaljo. Ponavadi se tekmuje na razdaljo 402m. Ta mera se je uveljavila v Ameriki in sicer je to natanko 1/4 milje.

Na profesionalni ravni se drag race tekmovanja odvijajo na posebej za to zgrajenih pistah. V našem delu Evrope se ta zvrst šele razvija, zato se tekmovanja ponavadi odvijajo na opuščenih letaliških stezah. Posebej na Madžarskem ponavadi tekmujemo na odličnih stezah, ki so že dodelane do te mere, da omogočajo zelo dober oprijem gume na stezo, zato tam dosegamo najboljše rezultate.

S to dejavnostjo smo se začeli ukvarjati že leta 2002 in sicer na tako imenovanih »ilegalnih« tekmah, ker legalnih tekmovanj v tej panogi pač še ni bilo. To so bili hkrati tudi goli začetki tega športa v Sloveniji. Ker smo zelo hitro dojeli, da ta ilegalna dejavnost nima nikakršne perspektive ravno zaradi tega, ker je ilegalna in zato navzkriž z zakonom, smo se odločili, da ustanovimo klub, ki bo to dejavnost legaliziral.

Danes smo tako edini klub na gorenjskem, ki se ukvarja s to dejavnostjo.

Vsako leto nadgrajujemo naš dirkalnik in se udeležujemo drag race tekmovanj, ki se večinoma odvijajo na Madžarskem, Hrvaškem in v Avstriji, enkrat letno pa je eno tako tekmovanje tudi v Sloveniji in sicer v Murski Soboti.

Na tekmovanjih ponavadi posegamo po najvišjih uvrstitvah, saj je naš dirkalnik vsako leto hitrejši in tako uspešno konkuriramo ostalim tekmovalcem, ki so prav tako vsako leto hitrejši.

Kontakt:

Jure Zupanc

GSM: 041 666 360

email: jure@zupdesign.com

Še nekaj osnovnih podatkov o klubu:

Uradni naziv: AVTO MOTO KLUB ZUP RACING
Naslov: Predoslje 142, 4000 Kranj
Davčna: 88048730
Matična: 1691333000
Davčni zavezanec: NE
TRR: IBAN SI56 1010 0005 1548 220 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
ZUP RACING KLUB KRANJ       ZUP design d.o.o.
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! :rit
Slika Slika Slika
Odgovori