evo lep pozdrav,rabim vašo pomoč kot veste bom bravota prebarval v črno zdej me pa zanima če kdo ve za kako hudo črno barvo rabo bi pa tut številko barve,v soboto grem po barvo sm ko bom gledal tam vzorce se bo mal tško odločit če ima kdo kakšen predlog prosim bil ga bi zelo vesel in pa naj bo črna barva zaenkrat se mi dopade tudi od AR 166
Drugač majo pa ličarji une kartončke pa zraven ma napisano od katerega avta je barva. Samo rečeš da bi od A166 črno rad pa poišče po kartončkih ali katalogu pa je.
tale mat zadeva niti ni tolk napačna,ja itak če ima prijatel ličarsko delavnico da ima na kupe teh vzorcev ampak sm mislo da ima kdo od vas kako dobro idejo da se bi lažje odločo
men je najbol čist črna brez kakršnih kol kristalčkov in tega dreka... pač čist čist čist črna... reče se ji črna baza ličar bo že vedu za kaj gre...
to je najbl črna k jo dobiš, brez kakršnih kol primesi drugih barv...
če maš original barvo pol nebi smelo bit problemov, če je ličar kolikor toliko natančen pri mešanju. Itak v računalnik vnese kodo barve pa mu samo zameša.
Mogoče je problem pri barvanju, metalik barve so precej občutljive na barvanje, če se barva v drugo stran ali iz drugačne razdalje je lahko rezultat pri isti barvi precej različen. Pa lak je tudi pomemben.
Poleg tega barav zgleda na plastiki drugače kot na kovini, je tudi pri serijskih avtih razlika.
Če pelješ dobremu ličarju bi ti moral barvo ujet precej natančno.
maš prav TypeKoshiR, točno taka je.Mi je bla najbol všeč ko sm listo po katalogu pravi strup bo bravo z to barvo.Barva je pa od letnika 2003 se mi zdi da je neki takega vn vrglo v mešalnici so pa sm eni 3mixi barv nt,drug teden že upam da bo bravo pošprican
Roadking: če gre čez tole tvojo barvo še baza lak, res (preizkušeno) svetujem "spichecker" lak. Zelo odporen in ne dela meglice, avto je pa po vsakem pranju kot da bi bil poliran... Raje daj 5k sit več za kilo in ti ne bo žal...